Cégvezetői klub

Az immár 15. éve havonta megrendezésre kerülő klubunkon olyan témákat vetünk fel és elemzünk ki, amelyek széles körben érdekelhetik a cégvezetőket.

Az üzleti és vezetési tanácsadás naprakész gyakorlati tapasztalatait felhasználva kínálunk megoldásokat előadásainkkal.

Az előadás két órájában a szervezés, személyzetkezelés, marketing, értékesítés, pénzügy, illetve mindig egy olyan terület kerül megtárgyalásra, amely a cégvezetés számára gondokat okozhat.

A résztvevők azonnal alkalmazható lépéssorozatokat és nézőpontokat kapnak, amelyeket nem csak az elméleti tudásunkra, hanem a munkánk során megfigyelt gyakorlati megoldásokra is alapozunk.

A bemutatott példák olyan naprakészek, hogy gyakran az adott héten történtek, így azok frissessége biztosítja, hogy valóban a pillanatnyi gazdasági helyzetben is alkalmazhatóak legyenek a felkínált megoldási lehetőségek.

Azok a cégvezetők, akik rendszeresen járnak ezekre az előadásokra, átfogó képet kaphatnak a vezetés modern eszközeiről, és azokat felhasználva mindennapjaikban, behozhatatlan előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben.

Látogatóink arról is megbizonyosodnak, hogy nincsenek egyedül, más vezetők is küzdenek hasonló gondokkal, és ők is keresik a megoldást, folyamatosan képzik magukat, valamint igénybe vesznek szakértői segítséget.

 
 Hogyan kezeli a válságot a cégvezető?

 


Helyszín: Airport Hotel, 2220 Vecsés, Lőrinci út. 130.
Előadó: Nagy Géza, Cégdoktorok ügyvezetője
Ingyenes a belépés.

Augusztusi klubunk témája azzal a sajnos jól ismert állapot hatékony kezelésével foglalkozik, amely minden vállalkozás életét meg tudja keseríteni. Amennyiben nem ismerik fel időben vagy nem megfelelően fognak hozzá a válsághelyzet felszámolásának, akkor az akár végzetes következményekkel is járhat.

Minden cégvezetőnek ismernie kell a különböző szintű és mélységű válságok tüneteinek
felismerésével és a sikeres beavatkozási lépések sorozatával kapcsolatos információkat. Ma már a menedzserképzés szakértői abban értenek egyet, hogy nem az a jó cégvezető, aki minden válságot el tud kerülni (hiszen ilyen talán nem is létezik), hanem az, aki bármilyen krízisből ki tudja kormányozni a rábízott (vagy általa alapított) szervezetet.

Minden válságot valamilyen nem vagy nem megfelelően kezelt szervezeti betegség előz
meg. Mint minden betegségnek, úgy a végeseknek is vannak tüneteik, amelyek
előrejelzik a közelgő problémás időszakot. Ha valaki észreveszi ezeket a tüneteket, akkor sokkal biztosabban és sikeresebben lesz képes kilábalni a szorult helyzetből.

Fontos tehát tudnunk, hogy milyen jelei lehetnek a válságnak, milyen sorrendben
jelentkezhetnek a „fájdalmak", amelyek (pont úgy, mint az emberi szervezet
esetén) egyre erősebbé válnak, illetve egyre pontosabban megmutatják a kóros
elváltozás lehetséges helyét. Ha ezeket a jeleket minél előbb figyelembe
vesszük, nem csak legyintünk, hogy majd elmúlik, akkor hihetetlen előnyre
teszünk szert a gyógyítás (válságkezelés) során.

Nem mindegy tehát, hogy mennyire vagyunk tudatában annak, hogy valamilyen válság kialakulása felé robog a vállalkozásunk.

Klubunkon meg fogjuk beszélni, hogy mi is az a válság, illetve megnézzük, hogy milyen
mélységű lehet (több szintű is lehet, minden szint kicsit más hozzáállást és kezelést kíván meg). Nem mindegy, hogy a létet veszélyeztető válságot, vagy pedig egy enyhe visszaesés kezelését kell megvalósítani.

Látni fogjuk azt is, hogy a válságnak különböző fázisai lehetnek, amelyek a mélyülés
és a veszélyesség irányát is mutatják egyben. Felismerhetjük, hogy minél előbb tudatosul bennünk, hogy tenni kell valamit, annál könnyebb dolgunk lesz a helyreállítás során.

Nem mindegy, hogy mikor vesszük komolyan a problémát, melyik szakaszban lépünk
közbe. A válság szintjeinek és a veszélyességi fokozatainak sorrendje:

I.Stratégiai

 

a.      tervezési

 

b.     szervezési

 

c.      irányítási

 

II.Működési

 

d.     termelési – beszerzési – értékesítési

 

e.      jövedelmi

 

f.       likviditási

 

Klubunkon meg fogjuk vitatni a különböző válságszakaszok és mélységek felismerésének elsődleges módszerét, illetve a helyes megoldási módszereket. Remélhetőleg a résztvevők a
délelőtt végére nagyobb megértéssel és fokozottabb éberséggel térnek vissza vállalkozásukba.

Amennyiben szeretne többet megtudni a céges válságok felismeréséről,
elkerüléséről és kezeléséről, akkor látogasson el augusztusi klubunkra!

 

 

Arra kérjük a cégvezetőket, valamint a felső- és középvezetőket, hogy személyesen ők is jelenjenek meg ezen az előadáson, ne csak a munkatársaikat küldjék el maguk helyett, mert ezek az adatok alapvetően vezetőnek szólnak!

 Jelentkezzen MOST!

* Az űrlap elküldésével önkéntesen hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a Company Doctors Kft. az adatkezelési tájékoztatóban megjelölt célból és feltételekkel kezelje, továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy részemre a Company Doctors Kft. az ingyenes klubokra szóló meghívókat és cégvezetőknek szóló vezetési tippeket tartalmazó havi egyszeri írást tartalmazó hírlevelét email címemre megküldje.